Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 31 octombrie 2022

Frisomat – Viața fără metal? Un coșmar!

Metalele sunt în jurul nostru peste tot și sunt vitale pentru viață, fac parte din viața noastră cotidiană, ne folosim de ele mereu: când scriem sau gătim, pentru transport sau în agricultură, le purtăm ca bijuterii, ș.a.m.d.. Viața fără metale? Nu e doar un coșmar este foarte greu de imaginat, până și organismul nostru  are nevoie de metale pentru a funcționa normal.

Cred că toată lumea știe cum arată fierul, majoritatea obiecte pe care le folosim zilnic au în structura lor fier. În plus, fierul este un element foarte important pentru sănătatea organismului nostru, asigură buna funcționare a sistemului imunitar. Un mineral estențial pentru producerea de sânge, iar aproximativ 70% din totalul de fier din organismul nostru se găsește în hemoglobină și în mioglobină. Hemoglobina este esențială pentru transportul oxigenului în sânge , mioglobina stochează, transportă și eliberează oxigenul.Aproximativ 6% din fierul din organism face parte din proteinele esențiale pentru respirație.

Până să fie descoperit fierul, oamenii foloseau unelte de piatră, os sau lut. Cam greu de folosit în zilele noastre, nu-i așa? Să ne bem cafeaua dintr-un vas de lut n-ar fi chiar rău, dar să ne imaginăm cum aprindem focul folosind  niște surcele și lovind două pietre. Nu am reuși să aprindem focul de la prima lovitura, așa-i? Cred că nici din a 20-a încercare nu am reuși, apoi să fixăm vasul de lut pe un suport confectionat din piatră  deasupra focului și ne preparămm cafeaua, cafea care ne-a luat cam un sfert din zi (sau mai mult?) să o preparăm. Un coșmar!

Metalele au un rol important și în economie. Ce legătură au metalele cu Frisomat și cu dispariția lor?

Cine este FRISOMAT? Frisomat este o afacere de familie, româno-belgiană, care proiectează și produce hale industriale din oțel laminat la rece. A fost înființat la Piatra Neamț și are peste 25 de ani de experiență (în România)  în domeniul în care activează. Centru de comandă este în Belgia și au filiale în 14 țări.

Bun! Am văzut, în mare, cât de important este fierul pentru organismul nostru și viața noastră, să vedem cât de important este oțelul pentru Frisomat.

Oțelul este un aliaj care are ca elemente principale fierul și carbonul și este cel mai utilizat metal în numeroase industrii. Oțelul este un elemant esențial pentru buna funcționare și sănatatea ”organismului” Frisomat.

Oțelul:

Sursă foto: pixabay

  • este ecologic;
  • nu se transformă în ceva toxic, datorită durabilității;
  • este cel mai reciclat material din lume;
  • necesită o cantitate redusă de energie când este folosit în construcții;
  • provine din reciclarea fierului vechi, etc.

Producerea oțelul laminat la rece este mai economică din punct de vedere energetic și este cu 20% mai dur decât oțelul format la cald, mai rigid, iar formele și dimensiunile sunt bine definite, deoarece esteticul este un factor important pentru Frisomat. Structura metalică din oțel laminat la rece consumă 30% mai puțin oțel, însă nu-i este afectată rezistența și sustenabilitatea. Frisomat se bazează pe sustenabilitate. Sustenabilitatea este capacitatea de a exista și de a dezvolta fără a termina resursele naturale, care știm bine nu se regenerează repede. Frisomat reduce deșeurile la minim, iar 50% din energia consumată provine din ponourile solare.

Construcțiile Frisomat apar acolo unde e infrastructură!

Dacă aveți o afacere și vreți să economisiți timp și bani cea mai bună soluție este să construiți cu Frisomat, este un partener de încredere care oferă proiecte personalizate și diverse soluții de fundare și adaptare pentru orice tip de teren. Oferă termen real de livrare în funcție de complexitate, serioazitate și promtitudine, pe lângă materialele de o calitate superioară. Pentru că sunt conduși de inovație colaborează cu cercetători de top, optimizând continuu soluțiile constructive, iar la proiectele mari, în funcție de complexitatea construcției devin flexibili și cooptează specialiști de la alte filiale.

Sursă foto: Frisomat

Halele metalice pot fi utile pentru diverse afaceri, care activează pe diferite piețe, de la hale de producție, până la hale de depozitare a materialelor reciclabile, clădiri de birouri sau spațiu comercial, locuri de joacă pentru copii sau hale agricole. Halele metalice se montează rapid, acestea pot fi relocate sau reciclate. Garanția structurilor metalice este de 50 de ani. Tot frisomat se ocupă de montaj și de livrare.

Pentru un proiectde hală metalică, de exemplu pentru un biroul de contabilitate în mediul rural se pot accesa fonduri europene, dar pot fi accesate mai multe linii de finanțare atât pentru agricultură cât și producție, depozitare, service auto. Orice linie de finanțare ați alege Frisomat va fi alături de voi deoarece are experiență în implementarea proiectelor cu finanțate europeană. Pașii pe care trebuie să-i urmați sunt simpli: după ce vă hotărâți unde încadrați proiectul, faceți un plan de afaceri, care va cuprinde un buget estimat și perioada de implemantare a proiectului.

Prin ”We shelter your business” transmit clienților Frisomat două direcții, una funcțională prin calitatea superioară oferită, dar și una emoțională prin grija pe care o arată față de visul clienților, intrând în acțiune factorul estetic.

Sursă foto: Frisomat

În concluzie, oțelul este pentru Frisomat ceea ce este fierul pentru sănătatea organismului nostru. Nu există metale, nu existăm nici noi, nici Frisomat!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

2 comentarii:

  1. Ce interesanta paralela:D!
    Eu as vrea un garaj micut.... si o sera. :D
    Ma intreb daca ofera si structuri mai mici - stiu ca am scris in eu despre ei, in 2020, parca. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea mai mică hală pe care au construit-o a avut 120 mp, dar făcea parte dintr-un proiect mai mare. Echipa Frisomat cred că te poate ajuta cu mai multe informații în acest sens : https://www.frisomat.ro/contact/

      Ștergere