Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

vineri, 2 iunie 2023

Puterea creierului - Dr. G. Amen & Tana Amen

 Această carte te învață cum să mănânci sănătos și să faci sport pentru a avea un creier sănătos.

fotografie din arhiva personală

Când creierul funcționează bine, noi funcționăm bine, iar atunci când creierul nostru are probleme, suntem mult mai predispuși să ne confruntăm cu probleme.
Trebuie să renunțăm la alimentele care creează dependență și nu sunt sănătoase; să dormim între 7-8 ore pe noapte; să facem sport; să postim 12 ore pe timpul nopții (de când am luat cina să treacă 12 ore până vom lua micul dejun); să ne hidratăm și multe alte sfaturi sănătoase găsiți în această carte.
Eram dependentă de cafea și coca cola (beam în cantități enorme), dacă nu îmi beam cafeaua dimineața pe parcursul zilei aveam dureri de cap și nu mă simțeam în formă....Am mai încercat să ma las de băut cafea și după trei zile intram într-un fel de sevraj. Nu am reușit. 
Însă după ce am terminat cartea de citit, am reușit și se fac aproape doi ani de când nu mai beau deloc coca cola, iar cafea foarte foarte rar (o ceșcuță de cafea pe lună sau mai rar) datorită sfaturilor din aceasta carte. Mă simt mult mai bine și nu simt nevoia să beau cafea chiar dacă cineva bea în fața mea.
Mie mi-a plăcut foarte mult și voi încerca să continui să aplic sfaturile din această carte.
Citate și joculețe pentru antrenarea creierului am postat acum ceva timp în această postare: Jocuri pentru antrenarea creierului.
Înscriu postarea în tabelul găzduit de Suzana - Jocul de luni ~ Citate favorite.

Vă doresc weekend plăcut!

10 comentarii:

  1. Imi plac maxim subiectele astea. La cafea as renunta. Am mai incercat si nu am avut probleme, insa inca nu m-am hotarat sa... Pot pune postarea la colectie? Acum nu pot ca sunt pe tel. Am fost sa caut pensule. Ce aveam eu erau prea mici. Urmarisem fimuletul cu utilizarea culorilor si erau ff diferite de ale mele.😊
    Pupici si weekend placut!💖

    ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac foarte mult. Mi-am cumpărat mai multe cărți pe acest subiect, dar nu am apucat sa le citesc. De anul trecut din noiembrie de cand au inceput atacurile de panică nu prea am mai citit ca inainte.
      Sigur că da, o poți pune la colectie.
      Nici eu nu am pensulele si nici culorile potrivite, de aceea mi-a ieșit icoana diferită.
      Pupici. Spor și weekend plăcut!

      Ștergere
  2. Categoric totul porneste din creier, pofta de mancare sau lipsa de apetit, cheful de a face sport sau de a dormi... Totul se poate antrena. Singura problema este ca teoria pare floare la ureche, la aplicarea practica se impotmioleste mai toate lumea 😁🤗
    Un start bun in weekend 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să fii hotărât când vrei să pui teoria în practică, altfel nu vei reuși. Și da, chiar totul pornește de la creier....e un organ uimitor.
      Weekend frumos și liniștit să ai! Pupici

      Ștergere
  3. Asta e o carte pe care mi-as dori s-o citesc.
    Am avut o perioadă în care reușeasm mai multe prin puterea autosugestiei, de exemplu îmi repetam că sunt slabă, că slăbesc, etc.. si reușeam asta fără un efort prea mare. Autosugestia asta este din creierul nostru, deci da, puterea creierului este o fortă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cuvintele cu rezonanta inalta au efect asupra starii noastre de bine si se intiparesc in subconstient. Creierul este un organ complex și uimitor!

      Ștergere
  4. Si eu am o multime de carti de gen. Unele - extrem de interesante si folositoare (pe altele nu am apucat sa le citesc).
    Ma gandesc ca ai fost si tu pregatita sa faci pasul, altfel... puteai sa citesti orice :).
    Din ceea ce ai notat insa da, cartea este un ajutor si un chid bun. :D

    Nici eu nu am mai apucat sa citesc mare lucru. fiind mai mereu obosita nu mai apuc si mi-e greu sa ma concentrez. Chiar si acum ma sacaie cei de la mezanin. Si nu e neaparat tare, cat niste vuiete si niste vibratii care nu te lasa sa pui capul pe perna.

    Nu are rost sa ma mai si enervez ... ca nu rezolv nimic. Si mai este si o imbacseala umeda de toata frumusetea (mi-am pus masca :)) - si rad amintindu-mi ca era o vreme cand voia tare mult sa vad Omul cu masca de fier - nici acum nu am trecut de reclama de atunci la film.. adica nu l-am vazut.. hahaha).

    pupici si felicitari pentru perseverenta :D :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ai dreptate, poate când am facut incercarile in trecut nu am fost pregatita. Am cumpărat si eu carti, dar inca nu am apucat să le citesc.
      Multumesc frumos!
      O seară frumoasă să ai ! Pupici

      Ștergere
  5. Interesantă lectură, mai ales că te-a ajutat !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere