Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 6 iunie 2023

Scrisoare pentru două iubiri - Kathryn Hughes

 Este o lectură ușoară cu un stil de scriere simplu, care tratează subiecte dureroase precum violența domestică, abandonul și violul.

fotografie din arhiva personală

Două povești: una despre o dragoste pierdută și una despre o dragoste găsită.
Tina este căsătorită cu Rick, un alcoolic violent și manipulator care o lovise încă din seara nunții. După mult timp se hotărăște să-l părăsească. În cele 4 luni cât a fost singur, Rick nu a mai consumat alcool, a devenit ordonat, își găsise chiar un loc de muncă. Tina află că e însărcinată și faptul că Rick se schimbase o face să se întoarcă.
Tina lucra la birou , iar sâmbătă lucra la magazinul pentru săraci, unde într-o zi găsește, într-o haină, o scrisoare. Scrisoarea lui Billy către Chrissie, veche de aproape 35 de ani, sigilată și încă neștampilată de oficiul poștal, ceea ce o face curioasă . De ce nu a fost trimisă? Ce s-a întâmplat? Căci Billy părea destul de sincer în scrisoare.
Billy și Chrissie sunt doi tineri îndragostiți, dar care nu pot fi împreună din cauza doctorului Skinner, care nu e de acord cu relația lor. Chrissie rămâne însărcinată și e trimisă de doctor (tatăl ei) în Irlanda la mătușa ei. Mabel, mama ei, moare la căteva zile după plecarea ei într-un accident de mașină. Moare și mătușa Chrissei de tuberculoză , iar ea ajunge la mănăstire, unde naște și după ce crește copilul timp de 3 ani este obligată sa-l dea spre adopție. Billy moare și el în război în 1940.
Să revenim la Tina și Rick , după ce se întoarce acasă, Rick revine la vechile lui obiceiuri și o lovește săptămânal. Într-o zi Rick găsește scrisoarea lui Billy în geanta Tinei, beat fiind și turbat de gelozie când Tina se întoarce de la serviciu acesta o bate atât de rău încât pierde copilul. Când realizează ce greșeală a făcut Rick se hotărăște să plece, iar la câtva timp este găsit mort pe o alee.
După un an de zile Tina se hotărăște să reia căuterea de a o găsi pe Chrissie să-i dea scrisoarea.
În acest timp și fiul Chrissiei , William se hotărăște și primește binecuvântrea părinților adoptivi, să-și caute mama naturală.
Cartea are prea multe coincidențe. Personajele sunt slab conturate.
Foarte greu mi-a fost să o punctez, 3 steluțe cu indulgență.

3 comentarii:

  1. As vrea sa citesc doar carticele vesele despre momente si vieti pline de bucurie. :))))))))))))))))
    Nu stiu de ce trebuie o carte neaparat sa fie despre rau ca sa se ajunga (in cel mai fericit caz) la bine.. sau la si mai rau (ca si cand ar fi normal si firesc si general valabil).
    Sau poate ca e bine si ca exista astfel de carti ca sa ne trezeasca si sa ne simplifice felul de a fi, a gandi si a ne raporta la ceilalti? :)))))

    pup cu drag :D

    ps: eu sa stii ca ma bucur sa vad recenzii la orice carte pentru ca evident ca nu poti citi tot, dar asa mai afli si despre o carte sau alta.. si e.. interesant :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din fiecare carte, oricât de proastă (să zic așa) ni se pare nouă, avem de învățat câte ceva...
      Referitor la întrebarea ta se poate și asta să fie o perspectivă...cine știe!
      Ma bucur că îți place să citești recenzii și îți mulțumesc că mă citești! Pupici. O zi cât mai frumoasă să ai!

      Ștergere
  2. Wow - destul de triste existențe 🙃🙂 dar propunerea pentru lectură este interesantă 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere